Recept – Mustig kalkonsoppa.

Ni behöver:

Kalkonfilé

Passerade tomater

Grönsaksbuljong

Vitlök

Schalottenlök

Färsk chili

Bambuskott

Vattenkastanjer

Soja

Sesamolja

Peppar

Mjölk

Hallå gänget. Hur mår ni idag? Förra veckan slängde jag ihop en soppa av lite olika ingredienser vi hade hemma. Douglas var sugen på kalkon och jag på soppa. Jag älskar verkligen soppa och vi är inne i helt rätt årstid för dessa värmande maträtter.

Börja med att steka vitlök, schalottenlök och chili i sesamolja i kastrullen så det får en gyllene färg. Häll sedan i passerade tomaterna och grönsaksbuljongen du förberett vid sidan om (jag använde mig av grönsakstärningar). Tillsätt även peppar och soja. Låt allting kokas upp och smaka av. Kanske mer sesamolja? Eller soja? Det ska smaka asiatiskt. När buljongen känns redo tillsätter du den hackade kalkonen samt vattenkastanjerna och bambuskotten. Servera med färsk koriander och sesamfrön.

Enkelt och supergott! Jag fick en stor tumme upp här hemma.

12
gillar

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *